Om oss

Mitt i byn och med stora grönområden, bäcken och skogen på promenadavstånd ligger Mörarps förskola. Förskolan har fräscha lokaler som inbjuder till lek och utforskande.

Vår miljö förändras ständigt och pedagogerna har en hög medvetenhet kring att utmana barnens lek, fantasi och lärande genom att erbjuda dem olika typer av material. Barnen erbjuds mycket natur och skapande material. Bygg och konstruktion är ett ständigt inslag på vår förskola och barnen inspireras ofta av olika byggmaterial i leken istället för färdiga leksaker. Pedagogerna själva är ett viktigt inslag i den pedagogiska miljön och de har en hög medvetenhet kring just deras betydelse för att skapa en trygg och inspirerande lärmiljö. Pedagogerna utstrålar värme och känner stor tilltro till varje barns förmåga.

Mörarps förskola har åtta avdelningar som alla ligger i samma byggnad. Det finns fyra 1-3-årsavdelningar, fyra 3-5-årsavdelningar. Avdelningarna har ett nära samarbete och hjälps åt när det behövs. Det skapar samsyn och trygghet för både barn och vuxna. För att kunna erbjuda en verksamhet med hög kvalitet har vi fyra kompetensutvecklingsdagar per läsår för personalen.

Förskolan ligger i närheten av Mörarps skola, som vi också samarbetar med. Att småningom börja Mörarps skola är ett naturligt steg när man börjar på Mörarps förskola – det känns redan som hemma!